TOEGANKELIJKHEID

Het museum is goed toegankelijk met een rolstoel. Het gebouw is gelijkvloers en er zijn geen drempels. De entree is voorzien van een talud voor rolstoelen, rollators en kinderbuggy’s. Er is één rolstoel te leen. Deze is gratis, maar niet te reserveren.Er is een mindervalidetoilet en een – parkeerplaats voor de deur aanwezig.

Begeleiders van mindervaliden dienen eveneens in het bezit te zijn van een geldig entreeticket. Kortingen op de entreeprijs zijn niet van toepassing.

HULPHONDEN

Hulphonden met een tuigje, zoals blindengeleidehonden zijn welkom in het museum.

SCOOTMOBIELS

Wanneer u het HDMZ wenst te bezoeken met een scootmobiel raden wij u aan uw bezoek te plannen tussen 10.00 en 11.00 uur of tussen 16.00 en 17.00 uur. Op deze momenten is het over het algemeen rustiger in de museumzalen, u kunt de kunst beter zien en het maakt het manoeuvreren tussen bezoekers en kunstobjecten makkelijker.

Het welzijn van onze bezoekers, maar ook van onze kunstobjecten, is onze prioriteit. We verzoeken u daarom om in het museum uw snelheid te beperken tot die van de lopende bezoekers.

Bij het betreden van het museum kunt u gevraagd worden de snelheid van uw vaardigheden in het bedienen van uw scootmobiel te demonstreren. In uitzonderlijke gevallen, bijvoorbeeld bij grote drukte, kan door de beveiliging besloten worden uw scootmobiel niet tot het museum toe te laten. In overleg met u wordt in dat geval bekeken of het mogelijk is het museum op een andere wijze of op een ander moment te bezoeken.

GROEPEN

Kom je met een groep van 10  personen of meer?
Laat ons dit dan even weten via info@hdmz.nl.
Indien de groep ook van onze horecavoorzieningen gebruik wil maken, vragen we dit eveneens te overleggen. Wij kijken graag in de agenda naar de mogelijkheden.

VOORZIENINGEN

  • BHV personeel
  • Mindervalidetoilet in het museum
  • Gratis garderobe en kluisjes
  • Gratis wifi